neděle 20. března 2016

Setkání Workshop Hours

Druhé setkání proběhlo 11. 3 na ZŠ ve Vranovicích. Na všechny plánované workshopy se nám bohužel nedostával čas, ale alespoň se máme na co těšit příště.

Schůzku zahajovalo srovnání žákovských prezentací v Prezi a klasickém PowerPointu. Z diskuse vyplynulo, že Prezi používáme zejména při publikaci, kdežto PowerPoint k rychlému a jednoduchému předání informací. Účastníci konstatovali, že žáci a studenti se i po nabídce jiných možností vrací k zpět k PowerPointu. Jako alternativa k uvedeným možnostem zaznělo jméno aplikace Haiku Deck.

V části věnované online nástěnkám  jsme hledali jednotné multiplatformní prostředí, ve kterém by fungovala interaktivní tabule. Vyzkoušeli jsme proto beta verzi nástěnky Deekit. Při té příležitosti jsme diskutovali o Chromixiu, rozšíření pro Chrome (Mindmup) a dalších nástěnkách, které používáme (Lino, Padlet). Účastníci ocenili, že i poměrně starý počítač lze oživit skvěle fungujícím systémem.

Poslední prezentace Brand na sociálních sítích nás seznámila s nejznámějšími sítěmi (Twitter, Google+, Facebook, LinkedIn), vysvětlila, proč a jak si budovat svou značku a jak téma souvisí se sociálními sítěmi žáků. Ocenili jsme i tipy na zajímavé osobnosti (Otto Bohuš, Jan Řezáč, David Grundl). A dále probíhala diskuse o Facebooku, do jaké míry je vnímán jako prostředí pro zábavu, ale i stále častější prostředí pro učitelské zájmové skupinky, o Google+ jako “mrtvé” síti, s čímž řada z nás nesouhlasila, a v neposlední řadě i o negativech.

V závěru setkání zejména nově příchozí vyjádřili přání blíže se seznámit s možnostmi cloudových úložišť.


Žádné komentáře:

Okomentovat